De werkplaats

Wielenwissel - Gratis opslag!

Bij Autobedrijf Dirks kun je de wielen van je auto al om laten wisselen voor slechts €39,-. Ook beschikken wij over een eigen opslag van de wielen, zodat ze niet in de weg liggen bij jou thuis. Wij bieden de opslag van wielen/banden voor onze klanten als service (gratis) aan.

 

Wanneer moet je overgaan op winterbanden?

Het weer wordt alsmaar onvoorspelbaarder en de winter kan plotseling streng worden. Dus waarom zou je een risico nemen door de weg op te gaan met een verkeerde set banden? Om dat te vermijden hoeft je maar één ding te onthouden: wanneer de temperatuur onder de +7°C zakt, is het tijd om te kiezen voor winterbanden.

 

Waarom zou je overgaan op winterbanden?

Wanneer de gemiddelde temperatuur onder de +7°C zakt, zijn zomerbanden minder prestatiegericht. Het is dan tijd om winterbanden te gebruiken die gecertificeerd zijn. Deze banden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude wegen.

 

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. Maar als je je in een afgelegen gebied bevindt dat gevoelig is voor extreme weersomstandigheden, dan is het sterk aanbevolen om gebruik te maken van winterbanden. In vele andere Europese landen is het echter wel verplicht om met winterbanden te rijden gedurende enkele wintermaanden (zoals Oostenrijk, Estland, Finland, IJsland, Duitsland. Zorg er dus zeker voor dat je de wetgeving nakijkt vooraleer je de grens oversteekt!

 

TIP!

Vanaf het moment dat de winterbanden gemonteerd zijn moet je maandelijks de bandenspanning controleren van elke band. Met je auto in een warme omgeving? Voeg dan 0,2 bar toe aan de aanbevolen bandenspanning om de verschillen te corrigeren die veroorzaakt worden door koude temperaturen.

Op de hoogte blijven van Autobedrijf Dirks? Vul dan hieronder je gegevens in.